اعلام دغدغه وزارت ارشاد برای کتابفروشیها
معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در «شب کتابفروشان» گفت: حل مسائل اصلی و کلانی که کتابفروشان با آن درگیر هستند از دغدغههای ما در مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
به گزارش سوشال مگ به نقل از ستاد خبری سیودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، «شب کتابفروشان» شامگاه یکشنبه (۲۷ آبان ۱۴۰۳) همزمان با پنجمین روز از هفته کتاب سیودوم با حضور عبدالحسین کلانتری؛ معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و علی رمضانی؛ مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و دبیر سیودومین دوره هفته کتاب و جمعی از کتابفروشان در سرای اهل قلم برگزار شد.
در ابتدای این نشست، تعدادی از کتابفروشان با اشاره به سختیهای این شغل، «تورم، هزینههای ملک و انرژی، مالیات تجاری، نبود تسهیلات کمبهره و عقب ماندن قیمت کتابها از هزینههای جاری» را از دغدغههای اصلی خود مطرح کردند.
برخی از کتابفروشان از نبود امکان و فضای کافی در تبلیغات شهری، رسانهها و صداوسیما انتقاد کرده و معتقد بودند که رسانهها و فضای شهری باید بدون چشمداشت مالی در خدمت کتاب و فرهنگ باشند تا بتوانیم اثر آن را در سبد خرید مردم ببینیم.
کلانتری با تشکر از حضور کتابفروشان و طرح مشکلات و مسائل آنان، گفت: امروز به برکت حضور شما بیشتر با مسائل این حوزه آشنا شدم. البته برخی از نکات قبلا به صورت کتبی اعلام شده بود اما برخی تازگی داشت.
او افزود: دغدغه ما در مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این است که تا حد توان این مسائل و مشکلات را حل کنیم. در مورد همراهی سازمانهای دیگر از جمله در بحث مالیات و هزینههای انرژی هم فعالیتهایی شروع شده اما باید با جدیت بیشتری در سطوح بالاتر پیگیری شود.
معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به چند وجهی بودن برخی مسائل، ادامه داد: برخی از مسائل صرفا با حمایت وزارتخانه قابل رفع و رجوع نیست و سازمانهای دیگر هم در آن دخیل هستند. مثلا در بحث تسهیلات کمبهره، نظر بانکها و حتی پیگیری در سطح مجلس شورای اسلامی نیاز است، چون بحث افزایش نقدینگی و تورم لحاظ میشود.
کلانتری با اشاره به اهمیت برگزاری نشستهای صمیمی با فعالان حوزه فرهنگ ادامه داد: در این جلسات نکات بسیار خوبی مطرح میشود، اما اگر دوستان تمایل دارند میتوانند مسائل و پیشنهادهای خود را به صورت کتبی هم به دست من برسانند. پیگیری نکات و مسائل مکتوب و درجهبندی اهمیت آنها آسانتر است.
در ادامه این نشست، علی رمضانی، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران گفت: در نگاه جدید، کتابفروشان و مسائل آنها برای ما مهم است. در بخش مجازی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران طی دو سال گذشته شاهد افزایش حضور و فروش کتابفروشان بودهایم.
او ادامه داد: ناشران با حضور کتابفروشان در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران مخالف بودند، اما در نهایت با پیگیریهای انجام شده این قشر هم در نمایشگاه و سامانه بازار کتاب حضور پیدا کردند و اتفاقا این موضوع به نفع ناشران بود. برخی از آنها اعلام کردند تجدید چاپ کتابهای خود را معمولا مردادماه انجام میدادند اما حالا با فروش کتاب از سوی کتابفروشیها، تجدید چاپیهای خود را اول خرداد انجام داده و کتابها را توزیع کردهاند.
رمضانی با اعلام آمار حضور و فروش کتابفروشان در نمایشگاه کتاب و سامانه بازار کتاب، گفت: این آمار به تفصیل منتشر میشود و در اختیار همه قرار میگیرد تا از آن در هدفگذاری و برنامهریزیهای آینده استفاده شود.
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران در پایان گفت: چند ناشر و کتابفروش به ما اعلام کردند که ارائه این اطلاعات به آنها برای رسیدن به اهداف و افزایش فروش و برنامهریزیشان کمک فراوانی کرده است.
سیودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «خواندن برای همدلی» از ۲۳ آبان (۱۴۰۳) شروع شده و تا ۳۰ آبان (۱۴۰۳) ادامه دارد.
پایان خبر سوشال مگ
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "اعلام دغدغه وزارت ارشاد برای کتابفروشیها" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "اعلام دغدغه وزارت ارشاد برای کتابفروشیها"، کلیک کنید.