افزایش تعداد شعب دادگاههای صلح کرمانشاه به ۳۱ شعبه
سوشال مگ/کرمانشاه رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه از افزایش تعداد شعب دادگاههای صلح استان به ۳۱ شعبه خبرداد و گفت: تاکنون ۵۵ درصد از پروندههای ارجاعی به این شعب مختومه شدهاند.
شهرام کرمی در بازدید از شعب دادگاههای صلح کرمانشاه، با بیان اینکه دادگاههای صلح سهم قابل توجهی در کاهش تشکیل پرونده در دادگاههای عمومی و انقلاب دارند، اظهار کرد: رسیدگی به صورت تک مرحلهای در اکثر دعاوی و جرایم در صلاحیت دادگاه صلح، منجر به کاهش اطاله دادرسی در دستگاه قضایی میشود.
وی با بیان اینکه هم اکنون ۳۱ شعبه دادگاه صلح در استان کرمانشاه فعالیت میکند، گفت: ۱۶ شعبه دادگاه صلح در مرکز استان و ۱۵ شعبه در سایر حوزههای قضایی استان راه اندازی شده که از زمان راه اندازی این محاکم تاکنون تعداد ۱۷ هزار و ۳۳۵ فقره پرونده به این شعب ارجاع شده و از این تعداد حدود ۵۵ درصد مختومه شده است.
عالیترین مقام قضایی استان کرمانشاه با بیان اینکه ۲۶ نوع صلاحیت برای دادگاههای صلح تعریف شده، به برخی دعاوی که به دادگاه صلح مربوط می شود اشاره کرد و گفت: دعاوی مالی تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان به دادگاههای صلح ارجاع میشود و اینگونه دعاوی دیگر نمیتوانند در سایر محاکم حقوقی مطرح شوند.
وی ادامه داد: دعاوی ثلاث یا دعاوی مالی خانواده تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان نیز از قبیل مهریه و جهیزیه و مانند آن و دعاوی اصلاح شناسنامه یا مدارک تحصیلی و… هم برای رسیدگی به این دادگاهها ارجاع میشود.
کرمی افزود: رانندگی بدون گواهینامه، جرایم کیفری تصرف عدوانی، ممانعت از ملاقات طفل، مزاحمت تلفنی، تغییر کاربری اراضی زراعی و ایراد صدمه بدنی بدون آثار از دیگر جمله جرایمی است که رسیدگی به آن در صلاحیت دادگاه صلح قرار دارد.
وی در ادامه با بیان اینکه رویکرد دستگاه قضا حل اختلافات قبل از رسیدن به مرحله دادگاه است، گفت: در این راستا دادگاههای صلح ایجاد شدهاند تا علاوه بر حل و فصل مشکلات مردم، تعداد پروندههای ورودی به دادگستری نیز کاهش یابد.
رئیس کل دادگستری استان افزود: رؤسای شعب دادگاه صلح و شوراهای حل اختلاف باید اهتمام ویژهای نسبت به امر سازش داشته باشند و شوراهای حل اختلاف نیز مانند گذشته تمام تلاش خود را برای اصلاح ذاتالبین، حل دعاوی و شکایات مراجعین و اصحاب پرونده داشته باشند.
رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه با بیان اینکه سیستم قضایی متشکل از دادسرا، دادگاههای کیفری و حقوقی، خانواده، انقلاب، تجدید نظر و صلح است، عنوان کرد: روند رسیدگی در دادگاههای صلح مانند دادگاههای عام سابق(رسیدگی کیفری و حقوقی) بوده که تمام صلاحیتهای حکمی شوراهای اختلاف به دادگاه صلح ارجاع میشود و در واقع شوراهای حل اختلاف به وظیفه ذاتی و اصلی خود بازگشتهاند.
کرمی یادآور شد: با راه اندازی دادگاههای صلح، آرای صادره کیفیتر، قانونیتر و نیز مسیر دادرسی صحیحتر طی میشود.
پایان خبر سوشال مگ
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "افزایش تعداد شعب دادگاههای صلح کرمانشاه به ۳۱ شعبه" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "افزایش تعداد شعب دادگاههای صلح کرمانشاه به ۳۱ شعبه"، کلیک کنید.