بهترین ویژگی های نرم افزار تحت وب
نرم افزار تحت وب چیست؟
نرمافزارها دارای انواع مختلفی بوده و سازمانها بنا به خواسته های خود از مدلهای متنوعی برای استفاده از نرمافزار استفاده میکنند. در حال حاضر به دلیل گسترش اینترنت و استفاده از آن، نرمافزارهای تحت وب رایج شدهاند. در واقع هر سیستمی که بر بستر اینترنت قابل اجرا باشد را نرمافزار تحت وب می گویند. حال ممکن است که برای شما این سوال پیش بیاید که اصلا برنامه تحت وب چیست؟
برنامه های مبتنی بر وب نوع خاصی از نرم افزار است که به کاربران امکان می دهد از طریق رابط مرورگر وب با یک سرور از راه دور ارتباط برقرار کنند. آن ها در سال های اخیر افزایش چشمگیری در محبوبیت داشته اند و جایگزین برنامه های دسک تاپ شده و به ابزاری حیاتی برای مشاغل کوچک و بزرگ در سراسر جهان تبدیل شده اند.
برای مثال میتوان به نرم افزار آموزشگاه موسیقی گروه نرم افزاری آکسان اشاره کرد و شما میتوانید با مطالعه امکانات آن تصور بهتری راجع به این نوع نرم افزار ها به دست بیاورید.
انواع نرم افزارهای تحت وب
دو نوع نرم افزار تحت وب داریم که با نامهای نرم افزارهای ابری و غیرابری استفاده میشوند و تفاوتهایی با یکدیگر دارند. سیستمهای ابری یک نوع از نرم افزارهای تحت وب هستند که به سازمانها این اجازه را میدهند که از شرکتهای زیر ساختار خدمات ابری استفاده کنند. سیستمهای غیر ابری به این صورت عمل میکنند که باید از طریق اینترنت از سیستم سازمانی استفاده شود.
ویژگی های نرم افزار تحت وب
با توضیحاتی که داده شد متوجه میشوید که استفاده از یک نرم افزار ابری تحت وب میتواند به صرفهتر باشد و هزینههای کمتری را برای کاربر به وجود آورد و راحتتر میتوان از این نرم افزار استفاده کرد. نرم افزارهای غیر ابری هزینههای زیادی را برای کاربران به وجود میآورد که صرفه اقتصادی ندارد و به همین دلیل موجب شده بسیاری از افراد از این نرم افزارها استفاده نکنند.
بسیاری از نرم افزارهای شبکههای اجتماعی و یا تاکسیهای آنلاین از فناوری رایانش ابری استفاده میکنند و موجب شده در بین کاربران از استقبال خوبی برخوردار باشند. در چند سال اخیر رایانش ابری رشد قابل توجهی داشته و نرمافزارهای بسیار گوناگونی را تحت وب تولید کرده که این نرمافزارها کاراییهای مختلفی داشته و برای استفاده در سازمانها و موسسات گوناگون مورد نیاز هستند.
به طور کلی ۹۴ درصد از سازمانها از خدمات تحت وب ابری استفاده میکنند زیرا نباید هزینههایی را برای تغییر زیرساختها بپردازند و هیچ تفاوتی ندارد که در چه نقطه جغرافیایی بخواهند از آن نرم افزار استفاده کنند. این نرم افزارها محدودیت زمانی ندارد و شما میتوانید در هر مکان و زمانی که قرار دارید با استفاده از موبایل، تبلت و لپ تاپ خود این نرم افزارها را به کار بگیرید و سرعت بالای این نرمافزار هم یکی دیگر از مزایای خوب آنها محسوب میشود.
یک برنامه تحت وب چه کاری می تواند انجام دهد؟
برنامه های تحت وب می توانند ابزاری ارزشمند برای مشاغل باشند زیرا قادر به کمک به مدیران در موارد زیر هستند:
- ردیابی سوابق عملکرد هر کارگر
- مدیریت حمل و نقل مسافر یا بار
- نظارت بر روند مالی
- کار با حقوق و دستمزد
- کنترل گردش کار اعضای کارکنان و گروه های پروژه
همه این ها را می توان با نوشتن یک برنامه تحت وب که بر روی سرور اجرا می شود ، به دست آورد. این برنامه می تواند به زبان های مختلف برنامه نویسی نوشته شود و از چندین فن آوری و چارچوب استفاده کند. بدون توجه به نصب سیستم عامل، یک برنامه تحت وب در مرورگر رایانه مشتری اجرا می شود. این باعث می شود برنامه های تحت وب به یکی از راه حل های جهانی بین پلتفرمی موجود امروزه تبدیل شوند.
مزایای نرم افزار تحت وب
این روزها، نبرد بین طرفداران توسعه وب و نرم افزار همچنان ادامه دارد. اما با افزایش روز افزون کاربرانی که به سمت سرویس های ابر می روند، به نظر می رسد طرفداران برنامه های تحت وب جامعه وسیع تری را تشکیل می دهند.
برنامه های مبتنی بر وب دارای مزایای زیادی نسبت به برنامه های دسکتاپ سنتی هستند که بیشتر قابل حمل بودن آنها است. در این نوع برنامه ها، کاربران بدون توجه به موقعیت خود میتوانند با استفاده از کامپیوتر و یا گوشی موبایل و به کمک اتصال به اینترنت از نرم افزار تحت وب استفاده کنند و دیگر نیازی به نصب نرم افزار تحت وب بر روی دستگاه کاربر نیست. با برنامه های مبتنی بر وب ، کاربران نیازی به نصب نرم افزار اضافی ندارند و توسعه دهندگان نیز مجبور نیستند چندین نسخه از یک برنامه مشابه را برای سیستم عامل های مختلف بنویسند.
در ادامه به بررسی مزایای نرم افزار تحت وب می پردازیم.
عدم نیاز به بروزرسانی
نرم افزارهای دسک تاپ معمولاً نیاز به رفع اشکال یا به روزرسانی منظم دارند. کاربران باید همواره از به روزرسانی ها آگاه باشند و نسخه جدید نرم افزار را جایگزین نسخه قبلی کنند. در غیر این صورت، ممکن است با خطاها و اشکالاتی در حین استفاده از برنامه مواجه شوند. طبق مطالعات و تحقیقات، برخی از مشاغل به خصوص مشاغل کوچک که هنوز از نرم افزارها و برنامه های سنتی دسک تاپ استفاده می کنند، زمان زیادی را برای به روزرسانی نرم افزارهای خود صرف می کنند.
این چالش که منجر به اتلاف بهره وری می شود، یکی از بزرگترین دلایلی است که توسعه دهندگان و کاربران به سمت برنامه ها و نرم افزار تحت وب متمایل می شوند. برنامه های تحت وب نیازی به این نوع کنترل ها ندارند و به طور خودکار به روز می شوند. علاوه براین، توسعه دهندگان به جای نصب نسخه جدید به صورت جداگانه در چندین دستگاه، تنها نیاز به ارائه یک نسخه به روز شده از برنامه خواهند داشت.
کاهش هزینه
زمانیکه صحبت از توسعه نرم افزارهای مبتنی بر دسکتاپ می شود، باید به توان دستگاه هایی که نرم افزار بر روی آن نصب شده نیز توجه شود. گاهی اوقات کاربران برای استفاده از نسخه جدید یک برنامه، به یک بازنگری سخت افزاری کامل نیاز خواهند داشت. این موضوع ممکن است منجر به صرف هزینه های بالایی شود. اما در مورد برنامه های تحت وب می توان گفت، کاربران این امکان را دارند که، از طریق هر دستگاهی که دارای مرورگر است، از این برنامه ها استفاده کنند.
کاهش محدودیت ها
امنیت بالاتر
همانطور که عنوان کردیم، به روزرسانی مداوم نرم افزارهای دسک تاپ باعث کاهش بهره وری می شود. به همین دلیل، ۶۰ درصد مشاغل اغلب از آخرین و به روزترین نسخه نرم افزار استفاده نمی کنند. بزرگترین پیامد عدم به روزرسانی، کاهش امنیت خواهد بود. درواقع به روزرسانی ها اغلب برای اصلاح حفره های امنیتی صورت می پذیرد و صرفاً جهت رفع اشکلات و ارتقای برنامه نیست. بنابراین، چناچه به روزرسانی هرگز یا حتی هر بار انجام نشود، حفره های امنیتی از بین نخواهند رفت و سیستم کاربر آسیب پذیر خواهد بود.
از سوی دیگر، برنامه های مبتنی بر وب بر روی سرورهای اختصاصی اجرا می شوند که به طور مداوم توسط مدیران حرفه ای وب تحت کنترل هستند. این بدان معنی است که هرگونه خطا یا نفوذ احتمالی شناسایی و برطرف خواهد شد. در نتیجه، یک سیستم مبتنی بر وب بسیار امن تر از آنالوگ دسک تاپ است.
ذخیره سازی بهینه داده ها
زمانیکه افراد تمام داده های خود را با برنامه های دسک تاپ جمع آوری می کند، احتمال پراکنده شدن اطلاعات در چندین پایگاه داده وجود خواهد داشت. این موضوع ممکن است مشکل بزرگی به نظر نرسد، اما می تواند باعث کند شدن عملکرد نرم افزار شود. دراین شرایط، نرم افزار در زمان اجرا، مجبور به درخواست داده از چندین منبع خواهد شد. علاوه براین، چنانچه داده های کاربران از طریق دستگاه های مختلف قابل دسترسی و دستکاری باشند، اختلاف بین سیستم عامل آن ها ممکن است منجر به بروزمشکل در داده ها و یا حتی از بین رفتن آن ها شود.
برنامه های مبتنی بر وب با ذخیره سازی تمام داده های کاربر در فضای ابری، همه این مشکلات را برطرف می کنند. به این ترتیب داده ها در سرور قدرتمندی جمع آوری می شوند که می تواند اطلاعات کاربران را مدیریت کند و داده های مورد نیاز کاربران را در کمترین زمان ممکن به آن ها ارائه دهد.
امروزه چرا استفاده از نرمافزارهای تحت وب بیشتر رایج شده است؟
اگر دقت کرده باشید بسیاری از کارها امروز از طریق نرمافزار انجام میشوند و این به دلیل مشغلههای زیادی است که برای اکثر افراد وجود دارد و باعث شده که از نرم افزارهای تحت وب استفاده شود.
در چند سال اخیر به دلیل شیوع بیماری کرونا نرمافزارهای بسیار زیادی به وجود آمد که برای دانلود و استفاده آنها هزینههای بسیار کمی پرداخت میشود و مردم برای دوری از شیوع کرونا و بیمار شدن خود مجبور به استفاده از این نرم افزارها میشدند. ابتدا انجام کارهای غیر حضوری برای مردم سخت بود اما رفته رفته و با انجام دادن کارهای مختلف خود با نرم افزارهای تحت وب متوجه شدند که میتوانند تا چه حد نسبت به صرفه جویی در وقت و هزینه خود اقدام کنند و همچنین با استفاده از این نرمافزار وقت کافی برای استراحت داشته باشند.
این نرمافزارها تا حدی در بین مردم رواج پیدا کرده که امروزه مردم، بسیاری از شرکتها را به تولید نرمافزارهای بیشتر ترغیب میکنند و بسیاری از کارها از طریق نرمافزار به صورت غیر حضوری امکان پذیر شده است و پیشرفت زیادی در نسخههای تولید شده به روز و جدید این نرم افزارها، باعث شده کارهای بیشتری را بتوان با آنها انجام داد.
نتیجه گیری
افزایش استفاده از اینترنت در میان افراد و کسب وکارها، بر نحوه اداره مشاغل تأثیرگذار است. درواقع با مهاجرت شرکت ها از مدل های سنتی به مدل های مبتنی بر ابر و شبکه، نرم افزارهای تحت وب نیز به شکل گسترده ای مورد استفاده قرار گرفته اند. برنامه های مبتنی بر وب امکان ساده سازی عملیات، افزایش کارایی و کاهش هزینه ها را برای کسب و کارها فراهم می سازند. این برنامه های آنلاین عملکردی مشابه نسخه های دسک تاپ دارند. با این حال، مزایایی مانند امکان اجرا در چندین سیستم عامل، وسیع تر بودن دامنه و همچنین قابلیت دسترسی آسان، باعث برتری نرم افزارهای تحت وب در جهان امروز شده است.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "بهترین ویژگی های نرم افزار تحت وب" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی, کسب و کار ایرانی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "بهترین ویژگی های نرم افزار تحت وب"، کلیک کنید.