تولید واکسن روتاویروس ایرانی، انتظاری که دور از دسترس نیست
سوشال مگ گزارش می دهد؛
اضافه شدن واکسن روتاویروس به برنامه واکسیناسیون ملی در حالی عملیاتی شد که فعلا برای تامین 5 میلیون دز نیاز کشور باید چشم به واردات آن داشته باشیم اما با سابقه طولانی شرکت های ایرانی در ساخت واکسن انتظار می رود، در سالهای آینده شاهد تولید آن در داخل باشیم.
گروه سلامت خبرگزاری سوشال مگ، روتاویروسها شایعترین علت بیماری شدید اسهالی در نوزادان و کودکان خردسال در سراسر جهان هستند. در سال ۲۰۰۴، عفونتهای روتاویروس باعث مرگ بیش از ۵۲ هزار نفر تخمین زده شد که عمدتاً در کشورهای در حال توسعه بودند.
برای مقابله با روتاویروسها که عمدتاً از راه مدفوع-دهانی منتقل میشوند، برای نخستین بار دو واکسن جدید خوراکی با استفاده از روتاویروس ضعیف شده در سال ۲۰۰۶ مجوز گرفتند. هر دو واکسن ایمنی و کارایی بسیار خوبی را در آزمایشهای بالینی در کشورهای صنعتی غربی و در آمریکای لاتین نشان دادند.
روز گذشته واکسن روتاویروس در ایران نیز پس از 10 سال به سبد واکسیناسیون کشوری وارد شد؛ علیرضا رییسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مراسم رسمی آغاز این واکسیناسیون در مرکز بهداشت غرب تهران گفت: سالانه ۱۷۳ هزار کودک به دلیل مشکلات گوارشی و روتاویروس در مراکز درمانی کشور بستری میشوند. این بستریها با اقامت حداقل ۴ روز، میزان «تخت روز اشغال» را افزایش میدهد که با واکسن روتاویروس میتوانیم آن را کاهش دهیم.
گروه هدف واکسیناسیون روتاویروس را جمعیت حدود ۱.۳ میلیون نفری در هر یک از گروههای سنی ۲، ۴ و ۶ ماهگی است
وی افزود: گروه هدف واکسیناسیون روتاویروس جمعیت حدود ۱.۳ میلیون نفری در هر یک از گروههای سنی ۲، ۴ و ۶ ماهگی است، بنابراین بر اساس پیش بینیها سالانه به حدود ۵ میلیون دُز واکسن نیاز داریم که فعلا مجبور هستیم تمام آن را وارد کنیم.
البته رئیسی اظهار امیدواری کرد که با توجه به تجربه طولانی کشورمان در تولید واکسن به ویژه در همه گیری کرونا، واکسن روتاویروس نیز در داخل تولید شود.
رضا جعفری؛ متخصص ایمنی پزشکی نیز در این باره اظهار کرد: در سال ۲۰۰۰ عفونت ناشی از روتاویروس باعث مرگ بیش از ۵۰۰ هزار کودک و بستری شدن بیش از ۲ میلیون نفر در سراسر جهان گزارش شده بود، اما با آغاز واکسیناسیون در جهان، آمار مرگ ناشی از روتاویروس تا ۷۷ درصد کاهش یافت.
واکسیناسیون آمار مرگ ناشی از روتاویروس تا ۷۷ درصد در جهان کاهش داد.
وی ادامه داد: در مناطقی که واکسن دریافت نمیشود، قدرت انتقال بالای ویروس از عوامل اصلی عفونت گوارشی محسوب میشود. واکسنهای موجود از نوع زنده تخفیف حدت یافته هستند که به صورت خوراکی تجویز میشود.
جعفری گفت: اولین واکسنها که صلاحیت سازمان جهانی بهداشت را دریافت کردند شامل روتا تگ شرکت مرک آلمان و روتاریکس شرکت GSK انگلیس به ترتیب در سالهای ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ در دسترس قرار گرفتند. در ادامه سال ۲۰۱۸ دو واکسن دیگر و این بار از هند پیش صلاحیت سازمان جهانی بهداشت را اخذ کردند.
این استاد دانشکده علوم پزشکی سراب افزود: دو واکسن دیگر نیز در سالهای اخیر در چین و ویتنام تولید شده اند که در برخی از کشورها استفاده میشوند ولی در سطح جهانی در دسترس نیستند.
وی با بیان اینکه واکسن روتاتگ حاوی ۵ نوع روتاویروس کشت شده است که به صورت خوراکی در سه نوبت تجویز میشود، یادآور شد: بر اساس توصیه سازمان جهانی بهداشت واکسن باید در برنامه رایج واکسیناسیون کشورها قرار گیرد و اولویت در مناطق جنوب و جنوب شرق آسیا و ناحیه آفریقای جنوب صحرایی است.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تولید واکسن روتاویروس ایرانی، انتظاری که دور از دسترس نیست" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تولید واکسن روتاویروس ایرانی، انتظاری که دور از دسترس نیست"، کلیک کنید.