24 فروردین در دنیای علم چه خبر؟

تقویم علم؛

24 فروردین در دنیای علم چه خبر؟

در این تقویم علم، وقایع مهم مصادف با امروز 24 فروردین برابر با 12 آوریل را مرور خواهیم کرد.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری سوشال مگ، تاریخ علم مملو از رویدادهای مهمی است که نوآوری ها، کشف ها و حتی زادروزها و درگذشت های دانشمندان و مخترعان تاثیرگذار جهان را در برمی گیرد. در این تقویم علم، وقایع مهم مصادف با امروز 24 فروردین برابر 12 آوریل را ورق می زنیم.

***

اولین هرزنامه تجاری

 12 آوریل 1994 میلادی برابر با 24 فروردین 1373 میلادی، اولین اسپم تجاری یوزنت (گروه های خبری) عرضه شد. دو وکیل از فینیکس، به نام های لارنس کانتر و مارتا سیگل، برنامه نویسی را استخدام کردند تا برنامه ای را برای ارسال همگانی تبلیغ آخرین فرصت برای ثبت نام لاتاری گرین کارت را ارسال کند و آن را تا حد امکان به گروه های خبری اطلاع دهد. چیزی که این دو وکیل را از موارد ثبت شده پیشین متمایز می کرد این بود که آن دو این واقعیت را که هرزنامه (اسپم) ساخته اند انکار نمی کردند و حتی به آن افتخار هم می کردند و معتقد بودند که این روشی عالی برای تبلیغ است. آنها حتی به نوشتن کتاب «چگونه در بزرگراه اطلاعاتی ثروتمند شویم: راهنمای چریکی همگان برای بازاریابی در اینترنت و سایر خدمات آنلاین» را نوشتند. آن دو قصد داشتند یک شرکت مشاوره راه اندازی کنند تا به افراد دیگر در ارسال آگهی های مشابه کمک کند، اما این کار هرگز انجام نشد.

24 فروردین در دنیای علم چه خبر؟

 موش دستکاری شده ژنتیکی

12 آوریل 1988 میلادی برابر با 24 فروردین 1367 خورشیدی، اولین حق ثبت اختراع ایالات متحده درخصوص شکل حیات پستانداران برای دو دانشمند دانشگاه هاروارد به نام های فیلیپ لدر و تیموتی استوارت برای موش دستکاری شده ژنتیکی صادر شد. آنکوماوس موشی بود که ژن هایش به گونه ای دستکاری شده بودند که به شدت مستعد ابتلا به سرطان پستان بود. یک مجله بزرگ مالی آن را محصول سال نامید. اگرچه حق ثبت اختراع متعلق به دانشکده پزشکی هاروارد بود، اما به دلیل اینکه با بودجه شرکت چندملیتی صنایع شیمیایی دوپون توسعه یافته بود، یک توافق تجاری اولیه، دوپون را مستحق دریافت مجوز انحصاری حق ثبت می کرد. اولین اختراع برای شکل حیات در 31 مارس 1981 برای یک باکتری دستکاری شده ژنتیکی صادر شد.

24 فروردین در دنیای علم چه خبر؟

اسباب بازی ها در فضا

12 آوریل 1985 میلادی برابر با 24 فروردین 1364 خورشیدی، وقتی ماموریت 51-D شاتل فضایی دیسکاوری پرتاب شد، اولین اسباب بازی یویو را به فضا فرستاد. هدف از ارسال این یویو پلاستیک زرد رنگ دانکن امپریال، ژیروسکوپ و سایر اسباب بازی ها به فضا بررسی رفتار آن ها در ریزگرانش و مقایسه آنها هنگام بازی معمولی در سطح زمین بود. فضانورد دیوید گریگز این آزمایش ها را انجام داد و نشان داد که یویو بدون گرانش عادی نمی تواند درست کار کند و چرخش یویو را در حلقه انتهای رشته به خوبی حفظ کند. هنگام چرخش، ژیروسکوپ پایداری فوق العاده ای از خود نشان می داد و جهت محور خودش را یکسان نگه می داشت. یویو دیگری هم همراه با شاتل فضایی آتلانتیس طی ماموریت 31 جولای 1992 به فضا رفت. پس از آن، سفر اسباب بازی ها به فضا باب شد. عروسک های بازی ویدیویی معروف پرندگان خشمگین، عروسک شخصیت آدم برفی اولاف در انیمیشن یخ زده و عروسک باز لایت یر، فضانورد انیمیشن داستان اسباب بازی ازجمله آنها است.

24 فروردین در دنیای علم چه خبر؟

اولین انسان در مدار زمین

12 آوریل 1961 میلادی برابر با 24 فروردین 1340 خورشیدی، یوری گاگارین به اولین انسانی تبدیل شد که دور زمین چرخید. فضاپیمای او وستوک-1 دارای تجهیزات رادیویی، تلویزیونی و پشتیبانی حیاتی برای انتقال اطلاعات درباره وضعیت او بود. پرواز خودکار بود. کنترل های گاگارین قفل شده بود تا از کنترل دستی فضاپیما جلوگیری شود، اگرچه در مواقع اضطراری یک کد (عدد 25) در یک پاکت مهروموم شده در اختیار او گذاشته می شد. نخستین جمله هایی که گاگارین به زمین مخابره کرد این بود: «پرواز به خوبی ادامه دارد، دید خوبی دارم، من زمین را می بینم، خیلی زیبا است». مدارگرد حامل یوری گاگارین پس از آنکه 108 دقیقه با سرعت 27هزار و 400 کیلومتر در ساعت، یکبار زمین را دور زد، اولین فضانورد جهان را به سلامت به زمین بازگرداند. پس از ورود مجدد، گاگارین به دلیل مشکلی که در وستوک- 1 به وجود آمده بود مجبور شد در نقطه ای بسیار دورتر از منطقه پیش بینی شده، عملیات پرتاب از فضاپیما را انجام دهد و با چتر فرود بیاید. گاگارین 7 سال بعد در یک سانحه هوایی جان باخت.

24 فروردین در دنیای علم چه خبر؟

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "24 فروردین در دنیای علم چه خبر؟" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "24 فروردین در دنیای علم چه خبر؟"، کلیک کنید.