پروژه تونل گورمیزه نیازمند نگاه مسوولان ملی و استانی – خبرگزاری سوشال مگ | اخبار ایران و جهان

خبرگزاری سوشال مگ، گروه استان ها: تقویت زیرساخت در حوزه های راه سازی یکی از عوامل موثر در توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی یک کشور است، با توجه به اینکه راه ها نقش مهمی در ارتباط بین مناطق مختلف و حمل و نقل کالا و مسافر دارند، بهبود کیفیت و کارایی آن ها می تواند منجر به کوتاه شدن مسیر و ایمن شدن محورها شود.

همچنین این امر باعث می شود که هزینه های حمل و نقل کاهش یابد، زمان سفر کوتاه تر شده و مصرف سوخت و آلودگی محیط زیست کمتر شود و شاهد افزایش رضایتمندی مسافران و رانندگان باشیم.

پروژه تونل گورمیزه در محور اردل به دوپلان یکی از بزرگترین پروژه های تونل راه سازی در کشور محسوب می شود که این پروژه با هدف کوتاه شدن مسیر شهرکرد به خوزستان به مرحله اجرا درآمد، اما بعد از گذشت حدود 15 سال از عمر این پروژه هنوز در گیر و دار تخصیص اعتبار است.

پروژه تونل گورمیزه یکی از پروژه هایی است که با تقویت زیرساخت راه سازی، می تواند مسیر شهرکرد به خوزستان را حدود 32 کیلومتر کوتاه کند.

پروژه تونل گورمیزه نیازمند نگاه مسوولان ملی و استانی

مجموع پیشرفت فیزیکی تونل گورمیزه 40 درصد است

معاون مهندسی و ساخت اداره کل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری در گفت وگو با خبرنگار سوشال مگ در خصوص آخرین وضعیت اجرای پروژه تونل گورمیزه در شهرستان اردل، اظهار کرد: محور اردل به دوپلان موسوم به پروژه گورمیزه دارای 5 تونل است.

حمید ربیعی افزود: طول تونل اول گورمیزه 50 متر، تونل دوم 120 متر، طول تونل سوم 150 متر، تونل سوم 1670 متر و تونل پنجم 700 متر است که حفاری 4 تونل اول به اتمام رسیده و برای حفاری و لاینیگ تونل 700 متری به زودی مناقصه ای برگزار خواهد شد، همچنین 2 پل در این پروژه در حال احداث است.

وی با بیان اینکه کلنگ تونل گورمیزه در سال 1388 بر زمین زده شده است، گفت: مجموع پیشرفت فیزیکی این پروژه 40 درصد است، تا سال 1393 اعتبارات این پروژه استانی و بسیار اندک بود، اما پس از سفر رییس مجلس شورای اسلامی به چهارمحال و بختیاری در سال 1399 اعتبار قابل توجهی به این پروژه اختصاص یافت.

ربیعی گفت: برای اتمام پروژه محور اردل به دوپلان موسوم به پروژه گورمیزه یک هزار میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است.

وضعیت اجرای پروژه تونل گورمیزه نگران کننده است

فرماندار شهرستان اردل در گفت وگو با خبرنگار سوشال مگ با اشاره به آخرین وضعیت اجرای پروژه محور اردل به دوپلان موسوم به پروژه گورمیزه، اظهار کرد: این پروژه پس از اتمام حفازی تونل ها، تقریباً به حالت نیمه تمام درآمده است و تنها یک پیمانکار مشغول اجرای عملیات عمرانی است.

یعقوب شکوهی گفت: وضعیت پروژه تونل گورمیزه نگران کننده است و باید تلاش کنیم تا این پروژه به طور کامل فعال شود، به صورت مستمر وضعیت پروژه را از اداره کل راه و شهرسازی می کنیم، مقرر شده است تا یک پیمانکار دیگر اضافه شود، سرعت اجرای پروژه چنگی به دل نمی زند.

پروژه تونل گورمیزه نیازمند نگاه مسوولان ملی و استانی

وضعیت زیرساخت در راه های ارتباطی در شهرستان های اردل، کوهرنگ و کیار ضعیف است

نماینده مردم شهرستان های اردل، کوهرنگ و کیار در مجلس شورای اسلامی با اشاره به پروژه محور اردل به دوپلان موسوم به پروژه گورمیزه، اظهار کرد: پس از سفر رییس مجلس شورای اسلامی اعتبار خوبی به پروژه تزریق شد، حفاری تونل ها به اتمام رسیده و برای حفاری تونل آخر با برگزاری مناقصه باید به سرعت پیمانکار جذب شود.

قدرت الله حمزه افزود: پیمانکار برای اجرای پل های محور اردل به دوپلان موسوم به پروژه گورمیزه در حال انجام عملیات عمرانی است.

وی با بیان اینکه وضعیت تزریق اعتبار به پروژه های عمرانی مطلوب نیست، گفت: در وضعیت زیرساخت در راه های ارتباطی در شهرستان های اردل، کوهرنگ و کیار ضعیف است و چندین پروژه نیمه تمام در این حوزه وجود دارد که نیازمند تخصیص اعتبار برای تکمیل هستند.

حمزه با بیان اینکه اجرای تونل و پروژه های راه سازی به ویژه در مناطق کوهستانی هزینه بالای را می طلبد، توضیح داد: پیگیر جذب اعتبار تونل گورمیزه هستیم.

به گزارش خبرنگار سوشال مگ، پروژه تونل گورمیزه شهرستان اردل را از بن بست خارج می کند، درخواست مردم شهرستان اردل این است که با اختصاص اعتبارات مناسب هر چه سریع تر جاده گورمیزه به بهره برداری برسد، شهرستان اردل یکی از نقاط محروم چهارمحال و بختیاری است و از مواردی که می تواند در کاهش محرومیت شهرستان موثر باشد توسعه راه های آن است.

تعلل در اجرای پروژه های عمرانی می تواند موجب بروز مشکلات و معایب مختلفی شود که از جمله مهم ترین آن ها می توان به افزایش هزینه های پروژه به دلیل تغییر قیمت مصالح، تجهیزات، نیروی انسانی و …، کاهش کیفیت اجرا به دلیل عدم رعایت استانداردها، کمبود نظارت و تغییر پیمانکاران و ایجاد مشکلات اجتماعی و زیست محیطی به دلیل تاخیر در بهره برداری از پروژه و ایجاد آلودگی، ترافیک و نارضایتی اشاره کرد.

برای جلوگیری از تعلل در اجرای پروژه های عمرانی، لازم است که برنامه ریزی دقیق و منطقی انجام شود، انتخاب پیمانکار و مشاور مناسب باشد، کنترل و نظارت مستمر صورت گیرد و هماهنگی بین ذی نفعان پروژه برقرار باشد.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "پروژه تونل گورمیزه نیازمند نگاه مسوولان ملی و استانی – خبرگزاری سوشال مگ | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "پروژه تونل گورمیزه نیازمند نگاه مسوولان ملی و استانی – خبرگزاری سوشال مگ | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.