برقراری ارتباط بی واسطه در پیام رسان های داخلی
با رونمایی از فاز اول طرح اتصال پیام رسان های داخلی به یک دیگر در ابتدای سال 1402 که با عنوان اینترکانکشن شناخته می شود، برخی کشورها از استقبال و تمایل به ایجاد این قابلیت بین پلتفرم های ایرانی و خود خبر داده اند که در دست رایزنی قرار دارد.
به گزارش سوشال مگ، اتصال پیام رسان ها به یکدیگر موضوعی بود که اواسط پاییز سال گذشته به دنبال نارضایتی و گله کاربران از تعدد پیام رسان های داخلی، از سوی مسیولان مطرح شد. با گذشت مدت اندکی از اعلام این موضوع گفته شد که تست های اولیه انجام و این امکان بین دو پیام رسان برقرار شده و در نهایت با شروع سال 1402، فاز اول طرح اتصال متقابل پیام رسان های ایرانی رونمایی و قابلیت اینترکانکشن بر روی چهار پیام رسان داخلی ایجاد شد.
درباره این قابلیت توضیح داده شد که اتصال داخلی میان پیام رسان ها (اینترکانکشن) یا MXP به معنای ایجاد امکان ارسال پیام از مبدا یک پیام رسان ایرانی به سایر سکوهای مشابه بومی است و این کار با دو روش کلی برای پیاده سازی ارتباط داخلی میان پیام رسان ها یا mxp وجود دارد. روش خودکار که در این شیوه سرور mxp به طور خودکار مطلوب ترین مقصد برای ارسال پیام را انتخاب می کند.
نکته قابل توجه این است کاربران چهار پیام رسان ایتا، بله، گپ و آی گپ می توانستند علاوه بر تبادل پیام، انواع مختلف فایل را هم برای یکدیگر ارسال کنند؛ در این روش نیاز به نصب هیچ نرم افزار دیگری وجود ندارد و پیام رسان دیگری هم ایجاد نشده و صرفا یک قابلیت به پیام رسان های داخلی اضافه شده است. به عبارتی معماری شبکه و هم سیاست های کلی پیام رسان ها هیچگونه تغییری نکرده و تنها یک قابلیت جدید به پیام رسان های مشارکت کننده در این طرح اضافه شده و سایر سرویس های آنها مثل تماس صوتی و تصویری، پخش زنده، فروشگاه های اینترنتی و… مانند گذشته به فعالیت خود ادامه داده و مشتریان خود را حفظ خواهند کرد.
استفاده از این قابلیت برای کاربران اختیاری است، کاربر برای فعال سازی این قابلیت باید به بخش تنظیمات پیام رسان مراجعه کرده و آن را فعال کند، بنابراین تا زمانی که خود کاربر این کار را انجام ندهد، این قابلیت فعال نخواهد شد، به زبان ساده این قابلیت به صورت پیش فرض برای کاربران فعال نیست.
با گذشت چندین ماه از رونمایی این قابلیت بررسی ها حاکی از آن است که کشورهای دیگر هم خواهان آن هستند؛ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اوایل تابستان اعلام کرد این قابلیت را در سکوهای داخلی ایجاد کرده اند؛ به گونه ای که برخی کشورها اعلام کردند این قابلیت بین پلتفرم های ما و آنها ایجاد شود که این امر در دست رایزنی قرار دارد. با توجه به استقبال و رشد ترافیک پیام رسان های داخلی اواسط اسفندماه یک پیام رسان داخلی دیگر به این طرح متصل شد.
مدیر کل پایش، ممیزی و نظارت سازمان فناوری اطلاعات ایران در این زمینه اعلام کرد پس از انجام تست فنی موفق، پیام رسان سروش پلاس نیز از این پس قادر است به چهار پیام رسان دیگر بپیوند به طوری که کاربران با نصب یکی از پیام رسان ها، قادر به برقراری ارتباط با کاربرانِ دارای پیام رسان های دیگر شدند.
او همچنین درباره وضعیت آماری پیام رسان ها گفت با اتصال سروش پلاس به طرح اتصال متقابل، بیش از 50 میلیون کاربر در دسترس مردم قرار می گیرند. به این مفهوم که، هر کاربر با داشتن یک پیام رسان ایرانی، می تواند به جامعه گسترده ای از کاربران دسترسی پیدا کند. به گفته این مقام مسیول بیش از 2 میلیون و 200 هزار کاربر از امکان MXB استفاده می کنند که با ورود سروش پلاس، این تعداد به بیش از 2/5 میلیون نفر افزایش پیدا خواهد کرد.
پایان خبر سوشال مگ
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "برقراری ارتباط بی واسطه در پیام رسان های داخلی" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "برقراری ارتباط بی واسطه در پیام رسان های داخلی"، کلیک کنید.