مزایای درمان تومورهای مغزی کودکان با رویکرد چند تخصصی
در گفت وگو با سوشال مگ مطرح شد:
یک جراح مغز و اعصاب کودکان با اشاره به بررسی رویکرد چند تخصصی درمان تومور های مغزی در کنگره انکولوژی کودکان، مزیایای این رویکرد درمانی را برشمرد.
مرتضی اشرافی ، جراح مغز و اعصاب در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری سوشال مگ، در رابطه با رویکردهای چند تخصصی به تومورهای مغزی کودکان، گفت: این روش درمانی، موجب افزایش طول مدت زندگی و کاهش عوارض بیماری می شود اما متاسفانه پیش از این در ایران چنین رویکردی رواج نداشته است.
وی افزود: پیش از بهره گیری از رویکرد درمان چند تخصصی، وقتی کودکان مبتلا به تومور مغزی به جراحان مغز و اعصاب مراجعه می کردند، پزشکان معالج در ابتدا بیمار را جراحی کرده و سپس مراحل دیگری مانند شیمی درمانی و رادیوتراپی را در طرح درمان کودکان قرار می دادند.
به گفته اشرافی، تا پیش از رویکرد درمان چند تخصصی، به جای آن که در شورای پزشکان و متخصصان درباره برنامه درمانی تومورهای مغزی کودکان تصمیم گیری شود، اقدامات درمانی به صورت جزیره ای و پس از جراحی کودک انجام می شد.
این جراح مغز و اعصاب یادآور شد: این شیوه قدیمی، موجب سردرگمی بیمار، از دست رفتن زمان طلایی برای درمان موثر، شناخته نشدن برنامه های درمانی جدید و در نهایت آسیب بیمار می شد.
اشرافی با تاکید بر اینکه رویکرد چند تخصصی به تومورهای مغزی کودکان در ایران نیازمند توجه بیشتری است؛ گفت: ما از اردیبهشت ماهِ سال 1402 در بیمارستان فوق تخصصی سرطان کودکان محک با رویکرد چند تخصصی به تومورهای مغزی کودکان، این طرح درمانی را پی گرفته ایم و نتایج به دست آمده به ما نشان داده است که این روش درمانی نسبت به روش پیشین، موثرتر است.
وی در رابطه با محصوص بودن افزایش بازدهی رویکرد چند تخصصی به تومورهای مغزی کودکان در ایران نسبت به روش های پیشین نیز گفت: تا کنون تحقیق تجربی دقیقی در این خصوص انجام نشده چرا که سرطان بیماری مزمنی است و بررسی نتایج درمانی آن به حداقل سه سال زمان نیاز دارد؛ اما مشاهدات عینی متخصصان در بیمارستان محک و برگزاری جلساتی در رابطه با این موضوع نشان داده رویکرد درمان چند تخصصی نتایج بهتری را برای بهبود کودکان مبتلا به تومورهای مغزی حاصل کرده است.
وی یادآور شد: جلسات توموربرد منطقه ای در بیمارستان محک نیز با هدف پیگیری رویکرد چند تخصصی نسبت به تومورهای مغزی کودکان انجام می گیرد، اکنون در این بیمارستان از طریق رویکرد چند تخصصی بر درمان تومورهای مغزی کودکان متمرکز شده ایم که منجر به افزایش دانش و تخصص درباره تومورهای مغزی شده و در نتیجه درمان موثرتری نیز حاصل شده است.
وی با اشاره به برگزاری کنگره دو سالانه انکولوژی کودکان در روزهای آینده اظهار کرد: در این کنگره قرار است مزایای بهره مندی از رویکرد چند تخصصی در درمان تومورهای مغزی کودکان تشریح شود همچنین تجربیات خود درباره رویکرد چند تخصصی به تومورهای مغزی کودکان را به اشتراک گذاشته شود.
اشرافی یادآور شد: بسیاری از داروهای درمان تومورهای مغزی کودکان در ایران یا در دسترس نیست یا با کیفیت پایین تری نسبت به استانداردهای جهانی موجود است. از سوی دیگر انجام برخی از آزمایش ها در ایران امکان پذیر نیست و ارسال نمونه برای خارج از کشور نیز با دشواری هایی همراه است؛ بنابراین در کشورهای در حال توسعه مانند ایران، مسایل و چالش های درمانیِ متمرکز بر رویکرد چند تخصصی، قابل تامل است.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "مزایای درمان تومورهای مغزی کودکان با رویکرد چند تخصصی" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "مزایای درمان تومورهای مغزی کودکان با رویکرد چند تخصصی"، کلیک کنید.