در مراسم تشییع پیکر فریدون شهبازیان چه گذشت؟
مراسم تشییع پیکر زندهیاد فریدون شهبازیان موسیقیدان، آهنگساز و رهبر ارکستر با حضور حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نادره رضایی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیکنام حسینیپور مشاور وزیر و رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدحسین ایمانی خوشخو دبیر شورای هنر، محمدعلی ابطحی، احمد صدری سرپرست دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد الهیاری مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری رودکی، حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی ایران، علی دهکردی مدیرعامل خانه سینما، محمدعلی مرآتی مدیرعامل انجمن موسیقی ایران، رضا مهدوی دبیر چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر امروز- دوشنبه-۲۴ دی ماه- در پهنه رودکی در مقابل تالار وحدت به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) برگزار شد.
حسین علیزاده، هوشنگ کامکار، همایون رحیمیان، داریوش پیرنیاکان، هنگامه اخوان، قاسم رفعتی، سیدحسامالدین سراج، پوریا اخواص، مجید اخشابی، علی تفرشی خواننده، علی بوستان، بابک چمنآرا، زمان خیری، علی جعفری پویان، مسعود جعفری جوزانی نویسنده و کارگردان پیشکسوت، جمعی دیگر از هنرمندان و مسئولان از دیگر حاضران این مراسم بودند که با اجرای سهیل محمودی همراه بود.
در ابتدای این مراسم آثاری به آهنگسازی زندهیاد شهبازیان همچون قطعه موسیقی «از هم گریختیم» با شعری از هوشنگ ابتهاج و آواز نادر گلچین و نوازندگی تار زندهیاد فرهنگ شریف، «جام تهی؛ پر کن پیاله را کاین آب آتشین» با شعری از زندهیاد فریدون مشیری و خوانندگی زنده یاد محمدرضا شجریان پخش شد.
استاد شهبازیان حامی جوانان بود
حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی ایران در این آیین ضمن عرض تسلیت به خانواده استاد شهبازیان اظهارداشت: از مردم تشکر میکنم که در این شرایط و با هوای مسموم در اینجا حضور دارند و شاید تحت تاثیر این هوا استاد شهبازیان را از دست دادیم.
وی گفت: فقدان فریدون شهبازیان غم بزرگی است، ایشان به خصوص در این یکی دو سال گذشته به مسائل صنفی و موسیقی جوان توجه ویژهای داشت. همه آثار او را میشناسند و شایستگان درباره این آثار باید صحبت کنند، باید درباره شخصیت و ویژگیهای حرفهای ایشان برای نسل جوان سخن گفت.
نوربخش افزود: استاد شهبازیان اهتمام ویژهای به فعالیت هنری و موسیقایی جوانان داشت، فکر میکنم که کمترین کسی از نسل ایشان درباره مسائل روز موسیقی مطلع باشد. بعضی از هنرمندان ما در دهههای گذشته ماندند و برخی همچون شهبازیان به روز هستند.
مدیرعامل خانه موسیقی ایران بیان کرد: استاد شهبازیان عرق ملی و درباره موسیقی ملی و سنتی بسیار تعصب داشت. او هر وقت به خانه موسیقی میآمد انبوهی آثار را میآورد و درباره آنها صحبت میکرد.
وی افزود: استاد شهبازیان درباره آثار نسل جوان تعصب داشت و از آنان حمایت میکرد. اصرار میکرد که اگر جوانان آثار شایسته و خوبی دارند، دیده شوند و مورد تقدیر قرار بگیرند.
وی اظهارداشت: در این سالها کمتر دیدم که استاد شهبازیان خودش را ببیند. ناباورانه او را از دست دادیم و بسیار متاسفیم. به خانواده ایشان و خاندان شهبازیان و دوستداران او تسلیت میگویم.
شهبازیان ۲۲ دی ماه به دلیل مشکلات حاد تنفسی دار فانی را وداع گفت.
وی از ۹ دی ماه به مدت ۹ روز به علت مشکلات حاد تنفسی و ریوی و افت شدید اکسیژن خون در بیمارستان بستری و ۱۷ دی ماه از بیمارستان مرخص شده بود، اما ۱۹ دی ماه به دلیل افت شدید میزان اکسیژن خون بار دیگر به بیمارستان منتقل شد و تحت مراقبت ویژه قرار داشت.
این آهنگساز ۲۱ خرداد ۱۳۲۱ در تهران متولد شد. با تشویق و راهنمایی پدرش حسین شهبازیان، به موسیقی گرایش پیدا کرد و در هنرستان عالی موسیقی به تحصیل موسیقی و فراگیری ساز ویلن پرداخت. نخستین معلم ویلن او عطاالله خادم میثاق بود که پس از چندی او را به معلم روسی خود سرژ خوتسیف معرفی کرد.
وی تا پایان دوره ابتدایی نزد خوتسیف آموزش دید. پس از آن فراگیری ویولن را تا اخذ دیپلم نوازندگی این ساز، در کلاسهای شبانه لوئیجی پاساناری که در آن زمان کنسرتمایستر ارکستر سمفونیک تهران بود ادامه داد. شهبازیان در ۱۷ سالگی به عضویت ارکستر سمفونیک تهران به رهبری حشمت سنجری درآمد پس از آن همکاری خود را با ارکستر گلهای رادیو آغاز کرد. در آن هنگام ارکستر گلها به رهبری روحالله خالقی و پس از او جواد معروفی فعالیت میکرد. در سال ۱۳۴۵رهبر گروه کر و ارکستر سمفونیک رادیو شد.
شهبازیان فارغالتحصیل دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران است. شهبازیان در دهه ۶۰ آهنگسازی برای فیلم را نیز آغاز نمود. وی به همراه علی معلم دامغانی شورای موسیقی را در صدا وسیما تشکیل دادند که وظیفه نظارت و حمایت از موسیقی پاپ را به عهده داشت.
شهبازیان از سوشال مگ ماه ۱۳۹۵ تا فروردین ماه ۱۳۹۸ چوب رهبری ارکستر ملی ایران را در دست داشت. وی پس از استعفا از مدیریت هنری و رهبری دائم ارکستر ملی ایران، به عنوان مشاور موسیقی بنیاد رودکی منصوب شد که در ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ از این سمت نیز کنارهگیری کرد.
این آهنگساز از اواسط دهه ۵۰ ساخت موسیقی فیلم را نیز آغار کرد. پس از انقلاب اسلامی و در دهه ۶۰ نیز شهبازیان بیشتر تمرکز خود را بر ساخت موسیقی متن فیلمها و سریالهای تلویزیونی معطوف کرد؛ او برای بسیاری از فیلمهای سینمایی ماندگار و موفق موسیقی ساخت که برخی از این آثار موسیقایی جوایز بسیاری را در جشنوارههای داخلی و خارجی برایش به همراه داشت. از جمله آثار موسیقی فیلم که برخی به صورت آلبومهای مستقل موسیقی نیز منتشر شدهاند باید موسیقی متن فیلمهای «آوار» به کارگردانی سیروس الوند، «شیر سنگی» به کارگردانی مسعود جعفری جوزانی، «پائیزان» به کارگردانی رسول صدرعاملی، سریال «باغ گیلاس» به کارگردانی مجید بهشتی و فیلمهای سینمایی «هیوا» به کارگردانی رسول ملاقلیپور، «اخراجیها» به کارگردانی مسعود دهنمکی و «خاموشی دریا» به کارگردانی وحید موسائیان اشاره کرد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "در مراسم تشییع پیکر فریدون شهبازیان چه گذشت؟" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "در مراسم تشییع پیکر فریدون شهبازیان چه گذشت؟"، کلیک کنید.