ماجرای همکاری ایران با هندی ها برای ساخت نیروگاه اتمی چه بود؟

۵۰ سال پیش اکبر اعتماد اولین رئیس سازمان انرژی اتمی در گفت وگو با روزنامه اطلاعات گزارشی از همکاری های ایران و هند در زمینه انرژی اتمی ارائه کرد.
به گزارش سوشال مگ اطلاعات نوشت: اکبر اعتماد اولین رئیس سازمان انرژی اتمی و موسس این سازمان پیش از انقلاب اسلامی روز جمعه ۲۲ فروردین ماه جاری در سن ۹۵ سالگی جان به جان آفرین تسلیم کرد.
مرحوم اکبر اعتماد شخصیت علمی ایرانی بنیانگذار و نخستین رئیس سازمان انرژی اتمی بود که به «پدر فناوری هسته ای ایران» شهرت یافت. او در رشته برق در دانشگاه لوزان سوییس در قبل از انقلاب ادامه تحصیل داد و پس از مدت کوتاهی در مرکز تحقیقات اتمی انستیتو فدرال سوئیس مشغول به کار شد. حاصل تحقیقاتش رساله دکترایی بود که به دانشگاه پلی تکنیک سوئیس تحویل داد و به خاطر تخصصش مورد مشورت آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار می گرفت.
او در سال ۱۳۴۴ به ایران بازگشت و توسط صفی اصفیا رئیس وقت سازمان برنامه و بودجه به عنوان مشاور فنی طرح پژوهش های رآکتور اتمی استخدام شد. یک سال بعد دفتر انرژی اتمی سازمان برنامه و بودجه را بنا گذاشت و خود به مدیریت آن منصوب شد و تا سال ۱۳۴۶ در این مسئولیت باقی ماند.
در سال ۱۳۴۷ به سمت اولین رئیس مؤسسه تحقیقات و برنامه ریزی علمی و آموزشی که بدیل ایرانی مرکز ملی پژوهش های علمی (CNRS) در فرانسه بود منصوب شد. در سال ۱۳۵۳ ریاست سازمان انرژی اتمی ایران را به دست گرفت و این سازمان را بنیان نهاد. اعتماد تا سال ۱۳۵۷ ریاست سازمان انرژی اتمی ایران را به دست داشت.
مرحوم اکبر اعتماد معاون نخست وزیر و رئیس وقت سازمان انرژی اتمی ایران حدود نیم قرن قبل و پس از سفر هند در گفت وگویی با روزنامه وقت اطلاعات گفت: در مورد نحوه همکاری های دو کشور در زمینه استفاده از انرژی اتمی گفت وگوهایی انجام گرفت که بسیار رضایت بخش بود. هند حدود ۲۵ سال است که در این رشته تلاش و فعالیت دارد و باید گفت این کشور یکی از چند کشور موجود است که در جهان امروز از نظر انرژی اتمی در عالی ترین سطح قرارد دارد. به ویژه کشور هند از نظر در اختیار داشتن کارشناسان شایسته در وضع بسیار خوبی قرار دارد و تقریبا به تمام تکنولوژی مورد نیاز در سطوح مختلف مجهز است. هند از تکنولوژی جهان پیشرفته بهره گرفته و آن ها را با زیرکی خاص به کار بسته است.
در ادامه این گزارشِ روزنامه اطلاعات آمده بود: در حال حاضر هند دارای دو نیروگاه تولید انرژی است که در هر نیروگاه دو راکتور تولید هر یک به ظرفیت ۲۰۰ تا ۳۰۰ مگاوات برق است. ایران در سال های ۱۹۸۰ تا ۱۹۸۴ (۱۳۵۹ تا ۱۳۶۳) چهار نیروگاه اتمی در جنوب کشور دایر خواهد کرد که دو نیروگاه نخستین آن را آلمان هر یک به ظرفیت ۱۲۰۰ مگاوات و دو نیروگاه بعدی را فرانسه هر یک به ظرفیت ۹۰۰ مگاوات در اختیار ایران قرار خواهند داد.
اکبر اعتماد در ادامه این مصاحبه گفت: در گفت وگوهایی که در هند داشتم در مورد همکاری دو کشور در زمینه تهیه سوخت مذاکره نکردیم ایران سوخت لازم را برای نیروگاه های خود را آماده کرده است و از این بابت احتیاج بیشتری وجود ندارد.
پایان خبر سوشال مگ
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ماجرای همکاری ایران با هندی ها برای ساخت نیروگاه اتمی چه بود؟" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ماجرای همکاری ایران با هندی ها برای ساخت نیروگاه اتمی چه بود؟"، کلیک کنید.